Najava-Vesti

 • Poštovane kolege, partneri i prijatelji konferencije,
  Čast nam je i zadovoljstvo da najavimo XXIII konferenciju YU INFO 2017, koja će se održati na Kopaoniku od 12-15. marta 2017. godine
  U proteklih dvadeset godina trudili smo se i uspeli da, uz pomoć vas učesnika i prijatelja konferencije, održimo kontinuitet u okupljanju stručnjaka iz oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija, koji su svojim radovima i inovacijama u različitim oblastima doprineli razvitku naučne i biznis zajednice u našoj zemlji.
  U tome su često učestvovali i naši prijatelji i uvaženi profesori iz inostranstva koji su svojim raznovrsnim predavanjima obogatili programe i tribine održavane u okviru konferencije. Takođe, predstavljeni su mnogi evropski i domaći projekti i kroz radionice edukovani članovi naučne zajednice, kako da proširimo učešće naše zemlje u inostranim projektima.

  Programske oblasti u okviru kojih autori mogu da prijave radove su:
  · e­Društvo
  · Informacioni sistemi
  · Razvoj softvera i alati
  · Veštačka inteligencija i računarska simulacija
  · Zaštita i sigurnost podataka
  · Računarske mreže i telekomunikacije
  · Računarski hardver i sistemi
  · Pravni aspekti i privatnost podataka
  · Računarske primene

  Posebni program:
  · IoT
  · Primene IT u poljoprivredi

  Panel diskusija:
  Izazovi savremenog marketinga u IT sektoru
  Na Kopaoniku vas, od 12-15. marta 2017. godine, očekuje međunarodni IT program iz oblasti IT biznisa, nauke i medija i predavanja priznatih stručnjaka iz Srbije, regiona i Evrope. Preko 150 radova, radionica i panel diskusija i više od 300 učesnika očekuje vas na konferenciji YU INFO 2017.
  Prošlogodišnje konferencije YU INFO i ICIST bile su jedne od najuspješnijih sa 197 autorskih radova iz 28. zemalja.
  U terminu YU INFO konferencije na Kopaoniku će se održati i sedma međunarodna konferencija ICIST 2017­ – International Conference on Internet Society Technology, koja će okupiti međunarodne stručnjake iz oblasti Internet tehnologija. Radni jezik konferencije je engleski, a odabrani radovi će biti objavljeni u posebnom broju časopisa na SCI listi. Ove godine objavljeno je specijalno izdanje časopisa COMSIS volume12, No3, 2015 sa izabranim radovima sa ICIST konferencije.
  Pozivamo Vas da i ove godine učestvujete kao autor rada, posetilac ili predstavnik vaše kompanije i sa nama podelite iskustva i dobre prakse iz oblasti informaciono komunikacionih tehnologija.